Dolfijnvoorkoen

Dolfijn voor Koen

Wie is Koen? Koen is een lieve jongen geboren op 08 oktober 2009 en heeft een achterstand op alle gebieden van de ontwikkeling, heeft autisme en epilepsie. Dit in combinatie met forse gedragsproblemen, eetproblemen en slaapproblemen. Verder is Koen een vrolijke jongen die zeker van het leven kan genieten. In de zoektocht naar een oplossing voor zijn ziekte en behandelmethode kwamen zjn ouders steeds weer uit bij dolfijntherapie.
De therapie in combinatie met de dolfijnen zorgt voor grote successen, zoals opvallende vooruitgang in o.a. Fijne en grove motorische vaardigheden. spraak en taalbeheersing. cognitieve ontwikkeling. sociale en functionele vaardigheden. Dit kan concreet leiden tot fysieke ontwikkeling, betere communicatie, meer zelfvertrouwen en meer ontspanning

Reisverslag
Koen is op 26 Augustus 2016 samen met zijn ouders en broer voor 2 weken therapie afgereisd naar Curaçao.
Op de 1e dag heeft Koen heeft kennis gemaakt met zijn therapeute Wendy en ‘zijn’ dolfijn Bonnie. Het was een onbeschrijfelijk moment om ze met hen drieën samen te zien. Alle dagen erna keek Koen uit om weer naar “zijn”Bonnie toe te gaan en is hij keer op keer weer flink uitgedaagd en op de proef gesteld.. Er is met Koen geoefend om te leren plannen en uitvoeren in de goede volgorde. Koen weet vaak wel wat hij moet doen maar niet hoe en de volgorde die voor ons logisch is, is dat voor hem niet. Dit oefenen ze veel en heeft hij nodig om vaardigheden te kunnen uitvoeren.
Bonnie ondersteund hierbij Koen’s therapeut, doordat zij aan iedere opdracht van hem wordt gekoppeld. Het is (bijna) niet uit te leggen hoe Koen’s reactie is tijdens en na samenwerken en aanraken van Bonnie.
Ook na de therapie sessies is hij vol van haar.
Ook de ouders van Koen hebben zelf mogen ondervinden hoe het is om met dolfijnen te mogen zwemmen. Voor hun was dit ook een bijzondere ervaring!! “Ze kijken je zo doordringend aan, alsof ze je gelijk doorgronden en doorhebben en als je naast ze mee zwemt en ze vasthoud, dan voelt het alsof je samen 1 bent!!!”

Niet alleen therapie maar ook een fysiotherapeut heeft meegekeken en hij denkt dat het probleem (geen goede balans, tenen lopen, etc.) van Koen voornamelijk zit in de prikkel verwerking. Zo adviseerde hij speciale zooltjes te gebruiken die helpen de grote hoeveelheid prikkels die Koen continu moet verwerken beter te reduceren.
De dagen zijn voorbij gevlogen, maar gelukkig wel met resultaat. Dat resultaat is niet altijd zichtbaar, maar bestaat ook uit tips en adviezen die in Nederland niet gegeven konden worden. De tips en adviezen die ze in Curaçao hebben gegeven zijn eigenlijk zo logisch, dat je soms niet snapt dat je er zover voor moet reizen! Veel tips en adviezen komen dan ook voort uit de deskundigheid die ze daar wel hebben op wereld niveau en hier in Nederland toch wel ontbreken!

De ontwikkelingen van koen bijhouden? volg hem op: www.facebook.com/dolfijnvoorkoen

Party-4-Kids blijft zich inzetten voor Koen… Helpt u mee?

Wilt u deze en onze andere goede doelen steunen dat kan door een vrijwillige bijdrage over te maken naar:

Party-4-Kids
NL84 KNAB 0257 0209 42
o.v.v. Bijdrage Sponsoring

error: Deze functie is uitgeschakeld