Dolfijn voor Koen

Dolfijn voor Koen


Wie is Koen? Koen is een lieve jongen geboren op 08 oktober 2009. De eerste weken van zijn leven verliepen zonder al teveel bijzonderheden, maar al snel werd het steeds duidelijker dat er iets flink fout zat. Hij huilde en krijste veel en sliep nauwelijks. Nog voor zijn drie maanden werd Koen in het ziekenhuis opgenomen.
Dit was het begin van een lange reeks ziekenhuisbezoeken, opnames, onderzoeken en operaties die Koen heeft gehad.
Koen was veel ziek, had continue last van infecties, gewichtsverlies door overgeven, benauwdheid, uitslag, etc. Slapen ging zeer moeizaam, Koen sliep ‘s-nachts nog geen twee uur achter elkaar. Zijn ontwikkeling verliep langzaam.
Het bijna continue ziek zijn duurde ongeveer tot Koen anderhalf jaar oud was. Koen kreeg ondertussen naast allerlei medicatie standaard antibiotica. Het ziek zijn werd minder, maar de ontwikkeling bleef achter. Al die tijd is er gedacht en gehoopt dat de ontwikkeling zou komen als het beter ging met hem.
Helaas was dit niet het geval. De onderzoeken en ziekenhuisbezoeken, opnames en operaties gingen gewoon door.
Artsen dachten in het begin aan verschillende syndromen, de één nog ernstiger dan de ander en aan een mogelijke stofwisselingsziekte. Gelukkig is dat er niet uitgekomen. Toch blijft die onzekerheid, “Wat is er dan met Koen aan de hand en wat gaat de toekomst brengen?
Koen heeft een achterstand op alle gebieden van de ontwikkeling, autisme en epilepsie. Dit in combinatie met forse gedragsproblemen, eetproblemen en slaapproblemen. Ook met Jasper zijn jongere broertje ging het niet goed en ook hier zijn er jaren van zoeken geweest wat er met hem aan de hand was. Het ging dus ook niet goed met Jasper, hij begreep (en begrijpt het nog steeds niet altijd) de wereld niet en ook hij kreeg de diagnose autisme. Koen is inmiddels 5 jaar en heeft al heel wat in zijn leventje moeten meemaken. Ondanks dit alles is hij een vrolijke jongen die zeker van het leven kan genieten. Koen is helemaal weg van de i Pad, waarmee hij zich in zijn eigen wereldje kan terugtrekken, maar ook de tv en Efteling zijn favoriet. Hij geniet op zijn eigen manier.
Koen heeft hiervoor wel speciale begeleiding en verzorging nodig en altijd de nabijheid van een vertrouwd persoon.
Zijn wereld moet voorspelbaar en overzichtelijk zijn. Dit gebeurt door middel van visualisering met pictogrammen. De ouders van Koen hebben het gevoel vast te lopen in de medische wereld. Ondanks alle goede zorgen vanuit diverse instanties die betrokken zijn bij de behandeling van Koen en de vele medicatie die hij elke dag krijgt, komen ze niet verder. Al zoekende kwamen ze steeds weer uit bij dolfijntherapie. Diverse stichtingen in Nederland zamelen geld in voor deze therapie, maar er is zoveel vraag naar dat er een stop zit op de wachtlijsten!
De therapie in combinatie met de dolfijnen zorgt voor grote successen, zoals opvallende vooruitgang in:Fijne en grove motorische vaardigheden. spraak en taalbeheersing. cognitieve ontwikkeling. sociale en functionele vaardigheden. Dit kan concreet leiden tot fysieke ontwikkeling, betere communicatie, meer zelfvertrouwen en meer ontspanning. Helaas wordt deze therapie niet vergoed door zorgverzekeraars, terwijl de behandelende artsen hier duidelijk achter staan.
De therapie is niet alleen goed voor Koen, heel het gezin wordt er nauw bij betrokken. Zo zal Jasper ook een speciaal programma aangeboden krijgen en zijn er voor de ouders workshops, gesprekken, etc. Er wordt gehoopt dat Koen op bovengenoemde punten vooruitgang zal boeken, maar bovenaan het lijstje staat dat hij beter in zijn vel komt te zitten, beter gaat slapen (Koen slaap erg slecht door de hevige buikpijnen en het teveel aan prikkels overdag), weer “gewoon” kan eten (i.p.v. sondevoeding en elke dag weer de strijd met eten), minder last heeft van prikkels in zijn eigen lichaam en vanuit de omgeving (het zijn prikkels die niet wordt opgemerkt) en (zelfstandig) kan gaan (leren)spelen (dat moet Koen echt leren, dit gaat niet vanzelf). Het moet de vrolijke jongen, die vaak verschuild zit achter al zijn beperkingen, naar voren komt en dat hij samen met het gezin kan genieten van het leven dat ook veel moois kan geven.
Namens Koen alvast bedankt voor uw steun om deze therapie mogelijk te maken.

Wilt u ons steunen zonder reserveren? dat kan door een vrijwillige bijdrage over te maken naar:
Party-4-Kids
NL96 RABO 0304 5442 80
o.v.v. Bijdrage Sponsoring

Het beoogde doel voor “Dolfijn voor Koen” is 13.000 euro maar heeft uw hulp hard nodig!

Wilt u ons steunen zonder reserveren? dat kan door een vrijwillige bijdrage over te maken naar:

Party-4-Kids
NL96 RABO 0304 5442 80
o.v.v. Bijdrage Sponsoring

Bestelt u bij Bol.com??

Gebruik dan deze link om “Dolfijn voor Koen” te steunen. http://www.dolfijnvoorkoen.nl/bol

Dit kost u helemaal niets, en een klein percentage van de bestelling gaat naar Dolfijn voor Koen! U profiteert uiteraard van dezelfde kortingen en prijzen als via de normale website!

Like ook de FB pagina en steun “Dolfijn voor Koen”:

www.facebook.com/dolfijnvoorkoen

error: Deze functie is uitgeschakeld